[NL] Detroit Spirit - Club NL - Vr 8 Juni (Alton Miller)

any
Post Reply
Dekmantel
mnml newbie
mnml newbie
Posts: 2
Joined: Thu May 31, 2007 11:40 pm

[NL] Detroit Spirit - Club NL - Vr 8 Juni (Alton Miller)

Post by Dekmantel »

Image Image

***

Detroit Spirit 08.06.2007
Dekmantel

Vrijdag 8 juni haalt Dekmantel haar ingredienten wederom uit Motorcity Detroit.

1988 was het jaar dat The Big House Boom op wereldwijde schaal grondig insloeg. Het epicentrum van de underground scene in Detroit kon toendertijd midden op de dansvloer van "The Music Institute" gevonden worden. Deze club vergaarde in een relatief korte periode een haast mythische status. Het was Alton Miller die (tezamen met Chez Damier) twee decenium geleden deze legendarische club opzette. Iemand van de oude garde dus, en het is dan ook niet geheel zonder trots dat wij hem aan U presenteren als Dekmantel haar eregast voor deze tweede editie van Detroit Spirit.

Opgegroeid met jazz, blues en Motown funk is "ritme" het element waar Alton Miller het treffendst mee getypeerd kan worden. Een ieder die zijn indrukwekkende discografie (zo heeft hij ondermeer platen uitgebracht op labels zoals Planet E, Peacefrog, KDJ, Moods & Grooves en Fragile) er op na zou slaan ondervindt per direct dat zijn producties simpelweg rete-funky zijn. Als deejay is hij sterk beinvloed door pioniers zoals Larry Levan, Franckie Knuckles en Ron Hardy. Voortboordurende op het werk dat zij gedurende de jaren '80 verrichtte is Alton Miller een groot voorstander van de gedachtegang dat je als deejay met het verzorgen van de muziek in de rol kruipt van een verhalenverteller:

"Deejaying is about how you hear it. How you make the crowd that you are playing for hear it and feel it, how you program it. That's not easy to do. To rock a rowd is not easy. Yeah, you can play all the big tunes for the moment, the crowd pleaser's but what you gonna do when you run out of those? That's when style is made and great djs' are great dj's. My style is about feeling."

Bent U al benieuwd in wat voor een verhaal de in ruim twintig jaar opgedane kennis, wijsheid en ervaring zich zullen vertalen?

Tevens heeft Dekmantel twee prominenten van eigen bodem uitgenodigd.

10 jaar terug startte Antal Heitlager (tezamen met Christian MacDonald) met het verkopen van tweedehands plaatjes onder de naam Rush Hour. Anno 2007 is Rush Hour uitgegroeid tot een internationaal bolwerk welke ondermeer via een distributiemaatschappij, platenzaak, platenlabels en het organiseren van feesten duizenden gelijkgestemden van (een) muzikale (op)voeding voorziet. Bekendstaande als "de man die alle stijlen vloeiend door elkaar heen mixen kan" vraagt Dekmantel Antal of hij zich voor de verandering eens zou willen toespitsen op Detroit (daar waar het ook voor hem allemaal mee begonnen is). En in de wetenschap dat Antal als oprichter van Rush Hour al het moois uit Detroit in de eerste hand voorbij heeft zien komen kan het niet anders zijn dan dat hij qua munitie een arsenaal aan obscuur vinyl voor U gereed heeft.

Hij zal deze presenteren in een back-to-back set samen met het Amsterdamse fenomeen San Proper. Onnavolgbaar deejay qua platenkeus en weergaloos in diens programmering. Krachtige termen, die we met de eerste editie in het achterhoofd gerust durven te gebruiken. Daar waar we vooraf al behoorlijk hoog gespannen verwachtingen hadden deed hij deze teniet, door ze op alle fronten vernietigend te overtreffen. U zou kunnen zeggen dat met de line ups vooral veel gevarieerd zou moeten worden, maar waarom zou Dekmantel eigenlijk verder moeten zoeken als 's lands beste house deejay reeds gevonden is?

Uw hosts Casper Tielrooij en Thomas Martojo verzekeren op hun beurt een warme binnenkomst. Terugkijkende op de eerste Dekmantel feestjes hebben beide heren zich duidelijk op het speelveld aangemeld, en vergezeld door een onorthodox frisse aanpak hebben beide heren eveneens verduidelijkt voorlopig ook niet van het speelveld te zullen verdwijnen...

Vrijdag 8 juni haalt Dekmantel haar ingredienten wederom uit Detroit. En tegen het totaal van 7 euro totaal wordt er in de keuken van Club NL wederom een smaakvol dagmenu voor U bereid. Als hoofdgerecht krijgt U (vers en direct uit Detroit zelf) een schat aan ervaring opgediend, vooraf wordt U voorzien van opstormend talent en als dessert zullen twee kwaliteitsbewakers van het Amsterdamse circuit de overgebleven eetlust vullen.

Heeft U al honger?

***

Club NL / Nieuwzijdsvoorburgwal 169, Amsterdam
22.00-05.00 / 7,- euro entree (enkel deurverkoop)

Line up:

ALTON MILLER (DETROIT | USA)
Planet E, KDJ, Fragile, Moods & Grooves, Peacefrog

+

Antal & San Proper (Rush Hour)
Casper Tielrooij & Thomas Martojo (Dekmantel)

***
Post Reply