12 bit?

- ask away
Post Reply
AK
mnml maxi
mnml maxi
Posts: 1973
Joined: Fri Apr 11, 2008 8:01 pm
Location: Worcestershire

12 bit?

Post by AK » Fri Aug 30, 2013 12:03 pm

I use Wavelab for audio editing/making samples etc but I want to make some 12 bit sounds, only there's no option for this in there. It's either, 8, 16, 24. Does anyone know if there's any software that will allow me to resample at 12bit?

:?

MagpieIndustries
mnml mmbr
mnml mmbr
Posts: 147
Joined: Mon May 19, 2008 10:23 am

Re: 12 bit?

Post by MagpieIndustries » Sat Aug 31, 2013 9:20 am

Although dedicated software certainly exists, you could take your 24bit sample and drop the volume to half, then boost it up again. Some audio programs maintain even higher sample rates internally, just to allow the aforementioned type of operation without losing quality, so exporting after lowering the volume, and loading that and boosting will force the bit depth change.

gowans
mnml mmbr
mnml mmbr
Posts: 230
Joined: Mon May 28, 2007 5:20 pm

Re: 12 bit?

Post by gowans » Sat Aug 31, 2013 7:14 pm

for the price of them you may as well grab an old akai s900 / 950. I know they don't bring much because I sold mine for around £100 :)

dirddey_iddler
mnml maxi
mnml maxi
Posts: 859
Joined: Mon May 04, 2009 5:27 pm

Re: 12 bit?

Post by dirddey_iddler » Mon Sep 02, 2013 10:49 am


User avatar
kirkwoodwest
Posts: 11
Joined: Thu May 20, 2010 5:45 am
Location: midwest america
Contact:

Re: 12 bit?

Post by kirkwoodwest » Wed Sep 04, 2013 8:29 pm

There are some really good downsamplers available in vst/au format.

This is one of the best.
http://www.toneboosters.com/tb-timemachine/

Post Reply