Problems with Ableton Live

- ask away
viva hate
mnml newbie
mnml newbie
Posts: 80
Joined: Mon Aug 07, 2006 9:55 am
Location: Stockholm

Problems with Ableton Live

Post by viva hate » Wed Aug 13, 2008 10:35 pm

Hello,

I just posted this at the Ableton forum but I know a lot (most?) of you guys use Ableton so perhaps you can help me. I'm kind of in a rush.


When I load one of my songs it says that "Samples are missing. Please click here to learn more".
Nothing happens when I click there. Usually I get to this "sample manager" menu but not this time.

The same goes for clicking"File" and then "Manage Files...". No response at all.
What could be the problem, and how do I solve this?

I downloaded version 7.09 today but I also had that problem with version 7.07

I'm on a PC running WinXP. Haven't tried to open the song on my MacBook because I haven't got the same plugins on that machine.

Thank you!

Opuswerk
mnml maxi
mnml maxi
Posts: 1438
Joined: Mon Oct 15, 2007 6:53 pm
Location: Swiss Lakesides
x 3
Contact:

Post by Opuswerk » Wed Aug 13, 2008 10:47 pm

no problems here, although we noticed today you have to click far left on the "click here" message for the panel to open.
Opuswerk is now Hendrik van Boetzelaer
Links / Latest News : https://linktr.ee/opuswerk

www.soundcloud.com/opuswerk
www.instagram.com/opuswerk

User avatar
Zsa Zsa
mnml mmbr
mnml mmbr
Posts: 448
Joined: Tue Nov 30, 2004 10:14 pm
Location: Canuck-ville/Beaver Country
Contact:

Post by Zsa Zsa » Sat Aug 16, 2008 8:34 am

same thing happened to me when i upgraded to the latest version. i am also running a purchased version ( the whole damn box set), and to this day i havent figured out why it glitched like that.

i just ignore it, as it doesnt really do anything but keep the bottom part highlighted. I've become used to it!

im trashing my PC and rebuilding it so hopefully when all is reinstalled, that problem will vanish.

no one else had this issue?
"Upon the highest throne in the world, we are seated, still, upon our arses." .. Michel de Montaigne

4am
mnml maxi
mnml maxi
Posts: 1159
Joined: Sat Jan 15, 2005 6:05 pm
Location: zürich
Contact:

Post by 4am » Sat Aug 16, 2008 2:27 pm

it happens sometimes to me too. in general i have to map the samples manually via windows explorer (drag & drop to live). once you have mapped one the interface asks if he should look for the other samples in the same location: say yes and you should be done.

kahl_s
mnml maxi
mnml maxi
Posts: 702
Joined: Sat Nov 12, 2005 8:24 pm

Post by kahl_s » Sat Aug 16, 2008 8:04 pm

heard somewhere that you should install the new version.... delete the old one... delete the new one. and then install the new one again.

read it somewhere on the abes forum, dunno if it helps you though.

User avatar
Zsa Zsa
mnml mmbr
mnml mmbr
Posts: 448
Joined: Tue Nov 30, 2004 10:14 pm
Location: Canuck-ville/Beaver Country
Contact:

Post by Zsa Zsa » Sat Aug 16, 2008 9:30 pm

staffan linzatti wrote:heard somewhere that you should install the new version.... delete the old one... delete the new one. and then install the new one again.

read it somewhere on the abes forum, dunno if it helps you though.
hmm, i'll have a go at it, and see what happens.

thanks mr kissable ;) ha!
"Upon the highest throne in the world, we are seated, still, upon our arses." .. Michel de Montaigne

kahl_s
mnml maxi
mnml maxi
Posts: 702
Joined: Sat Nov 12, 2005 8:24 pm

Post by kahl_s » Sun Aug 17, 2008 4:44 pm

Zsa Zsa wrote:
staffan linzatti wrote:heard somewhere that you should install the new version.... delete the old one... delete the new one. and then install the new one again.

read it somewhere on the abes forum, dunno if it helps you though.
hmm, i'll have a go at it, and see what happens.

thanks mr kissable ;) ha!
hehe, should we write a movie treatment about the story?
I heard the females of the world hated sex and the city the movie and was looking for something more fashionable to watch..hmmmm.
and now there´s a contract on my head.

we could make a fortune

keep the vault locked miss!

viva hate
mnml newbie
mnml newbie
Posts: 80
Joined: Mon Aug 07, 2006 9:55 am
Location: Stockholm

Post by viva hate » Mon Aug 18, 2008 10:34 am

staffan linzatti wrote:heard somewhere that you should install the new version.... delete the old one... delete the new one. and then install the new one again.

read it somewhere on the abes forum, dunno if it helps you though.
Ah, cool. I have four different Ableton's installed. Will delete them all and just install the lastest version. Hope this helps and thank you, Staffan!

Post Reply